Dark Light

De studentenprotesten vandaag in het hele land zijn in sommige steden volledig uit de hand gelopen. In Parijs, Rennes, Montpellier en Toulouse braken hevige rellen uit. Rond 18H vanavond kwam het tot een confrontatie tussen politie en demonstranten op het plein bij het metrostation Sèvres-Babylone (7e arrondissement). Er werd met traangas op de menigte geschoten, waaronder veel winkelend publiek en ook uw gastheer van deze site.

Na de eerste confrontaties, waarbij een aantal gewonden viel, verplaatste het slagveld zich naar het plein voor de Sorbonne. Studenten gebruikten tafels en stoelen van aan het plein gelegen cafés en dranghekken om naar de politie te gooien. Die reageerde met traangas en een waterkanon. Zodra het traangas was weggetrokken gingen de studenten weer in de aanval. Er werden molotovcocktails naar de Sorbonne gegooid, en auto’s in de brand gestokken. Rond 21h30 keerde de rust weer. In totaal waren er tussen de 250.000 en 500.000 demonstranten en werden er meer dan 200 arrestaties verricht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Klaar. Over.

Een treurig bericht vandaag in Libération: De burgemeester van het dorpje Pradelles (in het department Nord) is afgelopen…