Dark Light

Sorbonne weer open
Na bijna anderhalve maand gesloten te zijn geweest, opent het hoofdgebouw van de Sorbonne vandaag weer zijn deuren. Het gebouw was gesloten na de bezetting op 10 maart j.l.. De wijk rondom de universiteit was veranderd in een vesting en was door middel van een 2 meter hoge metalen muur van de buitenwereld afgesloten als resultaat van de wekenlange onrust over de omstreden Wet Gelijke Kansen. De muur is afgelopen week verwijderd. Er is nog wel politie aanwezig, maar niet zo opzichtig als in de afgelopen weken. Bij de ingang wordt streng gecontroleerd op legitimatie.

De verloren lessen worden ingehaald door het studiejaar te verlengen tot 23 juni. Er zullen geen examens plaatsvinden aan het einde van het jaar, maar slechts deeltentamens tijdens de lesuren. Veel studenten komen door het langere studiejaar in de problemen, omdat ze in de zomermaanden werken om geld te verdienen voor hun studie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Klaar. Over.

Een treurig bericht vandaag in Libération: De burgemeester van het dorpje Pradelles (in het department Nord) is afgelopen…