Dark Light

Voor de derde keer binnen een week is er een grote brand uitgebroken in het centrum van Parijs. De brand woedde in een speelgoedmagazijn, in de Rue de la Verrerie, op een steenworp afstand van het Hôtel de Ville en het Centre Pompidou. Op het moment dt de brand uitbrak waren er geen personen in het pand aanwezig. De brandweer is met groot materieel uitgerukt, de Rue de Rivoli en omliggende straten zijn voor alle verkeer afgesloten en ter plekke is een commandopost ingericht. Volgens de brandweer gaat het om een middelgrote brand.

UPDATE: om 22H is het sein brand meester gegeven. Er zijn voor zover bekend geen gewonden.

Het gaat om het pand op nummer 78, Rue de Rivoli, een voormalige bioscoop. Het plastic speelgoed veroorzaakte een rookpluim die in een straal van enkele kilometers te zien was. Maandag vielen er 7 doden bij een brand in de Marais, en afgelopen vrijdag vielen er 17 doden, onder wie 14 kinderen en tientallen gewonden. Alle slachtoffers waren van Afrikaanse afkomst, en woonden in vervallen panden. In april dit jaar vielen al 24 doden bij een brand in een hotel.

[geo_mashup_map]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Klaar. Over.

Een treurig bericht vandaag in Libération: De burgemeester van het dorpje Pradelles (in het department Nord) is afgelopen…