Dark Light

Sinds een paar dagen is het RER-verkeer in en om Parijs verstoord door de zoveelste staking van dit jaar. Het ging in eerste instantie om lijn D, de lijn met de slechtste reputatie en al jaren omschreven als de ‘Prullenbaklijn’, en sinds gisteren is daar ook lijn B bij gekomen, de lijn die de stad met de vliegvelden Charles de Gaulle en Orly verbindt. De inzet van de stakingen zijn de volgens de vakbonden ‘almaar verslechterende werkomstandigheden’. Dat een staking de ruim 900.000 reizigers die dagelijks van de twee lijnen gebruik maken ernstig schaadt in hun werksomstandigheden is kennelijk ondergeschikt aan de ‘cheminots’. Minister van Verkeer, Dominique Perben, heeft de staking ontoelaatbaar genoemd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts