Dark Light

In 52 van de 95 departementen is het watergebruik inmiddels aan regels gebonden. In sommige delen van Frankrijk heeft het sinds oktober 2004 niet meer geregend, en in andere delen is de regenval ver beneden het jaarlijkse gemiddelde. Het wassen van auto’s en het besproeien van de tuin is niet meer toegestaan. Weinig Fransen houden zich echter aan de beperkingen, omdat er nauwelijks gecontroleerd wordt op waterverspilling. Zeker tijdens het lucratieve toeristenseizoen worden de meeste gemeenten meer gedreven door economische, dan door ecologische overwegingen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Klaar. Over.

Een treurig bericht vandaag in Libération: De burgemeester van het dorpje Pradelles (in het department Nord) is afgelopen…