Dark Light

Drie dagen na de brand in het 13e arrondissement, zijn er opnieuw doden gevallen in een oud pand in het centrum van de stad. In de rue du Roi Doré, net achter het Musée Picasso in het 3e, kwamen gisteravond 7 mensen om en vielen 14 gewonden. Eén van de doden is een kind dat uit het raam is gesprongen. De andere lichamen werden vannacht in het afgebrande pand gevonden. Het pand stond net als het pand op de Blvd. Vincent Auriol op de nominatie om geheel opgeknapt te worden? De twaalf families, allen afkomstig uit Ivoorkust, zouden het pand in september moeten verlaten.

In en om Parijs leven meer dan 10.000 personen in vergelijkbare omstandigheden, en wachten ruim 100.000 mensen op een sociale woning. In april vielen al 24 doden bij een brand in een hotel waar woningzoekenden op vervangende huisvesting wachtten, afgelopen vrijdag vielen 17 doden, onder wie 14 kinderen. Donderdag aanstaande zal de regering maatregelen aankondigen om de woningnood in Parijs aan te pakken. Daarmee is nog niet de vraag beantwoord die door overlevenden van de brand van afgelopen vrijdag is gesteld: “Waarom zijn het altijd panden met Afrikanen die in de brand vliegen?”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts