Dark Light
Fransen zijn het slankst van Europa, zo blijkt uit een deze week gepubliceerd onderzoek.

boucherVolgens een onderzoek van het Nationaal Instituut voor Demografische Studies zijn de Fransen het slankst van Europa. Meer dan andere Europeanen hechten Fransen waarde aan een ondergewicht en zijn zij het minst tevreden over hun gewicht. Bovendien vinden zij zichzelf zwaarder dan ze daadwerkelijk zijn.

In Spanje, Groot-Brittannië en Portugal denken vrouwen juist vaker dat ze minder wegen dan ze doen. Franse mannen hebben eveneens een lager streefgewicht dan de rest van Europa. Het gemiddelde BMI van de Europeaan is 24,5 voor de vrouwen en 25,5 voor de mannen. Boven de 25 is er sprake van overgewicht, boven de 30 van serieuze obesitas. Nederland is het enige land in West-Europa waar vrouwen vaker aan overgewicht lijden dan mannen.

Voor luchtvaartmaatschappij Ryanair valt er aan de slanke Fransen dus nauwelijks te verdienen. Deze week maakte zij bekend dat er mogelijk een vetbelasting komt voor dikke passagiers. Die opmerkelijke stap werd gekozen door 30.000 passagiers via een stemming op de Ryanair webzijde. Tot en met maandag kan nog online gestemd worden over de hoogte en de aard van de ‘Fat Tax’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Foie Gras

Twee weken geleden nam de Franse Senaat een wet aan die Foie Gras voortaan beschermt als cultureel en…