Dark Light

FranceOp 1 januari 2007 telde Frankrijk 63,4 miljoen inwoners. Het aantal inwoners stijgt nog steeds en Frankrijk en dat is het resultaat van het recordaantal van 830.000 geboorten. De Fransen zijn trots op hun vruchtbaarheid van gemiddeld twee kinderen per vrouw, het hoogste van Europa. Ze gaan echter voorbij aan het feit dat al die nieuwe zuigelingen ook weer nieuwe milieuvervuilers worden. Het Europees gemiddelde is 1,5 baby per moeder. De cijfers zijn een schatting, want Frankrijk kent geen bevolkingsregister, ook al is dat een uitvinding van Napoléon. Jaarlijks worden via steekproeven volkstellingen gehouden in een kwart van de gemeenten. De cijfers zijn vandaag bekend gemaakt door het Franse Instituut voor de Statistiek, het Insee.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Foie Gras

Twee weken geleden nam de Franse Senaat een wet aan die Foie Gras voortaan beschermt als cultureel en…