Dark Light


Een Spaans-Frans-Zwitserse humanitaire missie is onderweg naar Colombia in de hoop Ingrid Betancourt (46) die al zes jaar in de Colombiaanse jungle gevangen wordt gehouden, vrij te kunnen krijgen. “We verwachten er veel van,” zei minister van Buitenlandse Zaken Bernard Kouchner vanavond. Een Frans medisch vliegtuig zal naar een Zuid-Amerikaans land vliegen om vervolgens contact te maken met de FARC, de rebellen die Betancourt gevangen houden.

Volgens berichten uit Colombia is het zeer slecht gesteld met de gezondheid van Ingrid Betancourt. Zij zou lijden aan Hepatitis B en aan Leshmaniose en is ze mogelijk in levensgevaar. Gisteren deed Nicolas Sarkozy een dringende oproep aan de FARC-rebellen om Ingrid Betancourt vrij te laten. Het is niet duidelijk of de FARC daaraan nu vandaag gehoor zal geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Klaar. Over.

Een treurig bericht vandaag in Libération: De burgemeester van het dorpje Pradelles (in het department Nord) is afgelopen…