Dark Light

Ensemble avec BovéPresidentskandidaat José Bové moet binnenkort vier maanden de gevangenis in. Het Hof van Appèl heeft in een hoger beroep een eerste veroordeling van Bové bevestigd. Bové krijgt is veroordeeld vanwege het vernietigen van een veld genetisch gemodificeerd maïs. Als het beroep wordt verworpen, wordt de straf definitief. Gezien de duur van de straf is een alternatieve uitvoering mogelijk, zoals een vorm van huisarrest. Bové heeft echter al gezegd dat hij niet van plan is een elektronische polsband om te doen, en liever de gevangenis ingaat. Het zou de eerste keer zijn dat een presidentskandidaat campagne voert vanuit de gevangenis. Bové kan volgens de opiniepeilingen nu rekenen op 2,5 tot 4% van de stemmen in de eerste ronde.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts
Gisteren presenteerde Ségolène Royal (PS) dan eindelijk haar verkiezingsprogramma. Wat staat er in? Luister naar de podcast. Meer…