Dark Light

Rob de Wijk
Veiligheidsexpert Rob de Wijk verstopt zich een paar maanden per jaar in een klein huisje in de Bourgogne, zo goed verborgen dat het zelfs geen officieel adres heeft. Om klokslag twee uur in de middag verschijnt De Wijk op zijn motor bij het kerkje van het niet bij naam te noemen dorp. Bijna onherkenbaar door zijn helm. Hij gebaart ons om hem te volgen. We rijden met onze kleine campagnepeugeot diep het bos in naar zijn geheime huisje, op een open plek in het bos.

De Franse posterijen hebben aan de naam ‘De Wijk’ genoeg om de post te bezorgen. Alleen voor hem legde France Télécom een twee kilometer lange kabel aan zodat hij ook hier een razendsnelle ADSL-verbinding heeft. Een mooi voorbeeld van de uitmuntende Franse service public maar tegelijkertijd ook een voorbeeld van hoe ouderwets dit land is.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts