Dark Light

Met ruim 18,5% van de stemmen is François Bayrou de scheidsrechter geworden in de match Ségo-Sarko. Bayrou zal aanstaande woensdag waarschijnlijk zijn steun uitspreken aan één van de twee kandidaten en zowel Sarkozy als Royal zijn nu bezig aan een ongegeneerde paringsdans om het electoraat van UDF achter zich te scharen. Toen Michel Rocard twee weken geleden opriep om een alliantie PS-UDF te vormen, werd dat voorstel door de PS weggehoond. Ook gisteravond zei François Holland nog dat de PS niet ging onderhandelen. Maar vanavond heeft Ségolène Royal gezegd dat zij “beschikbaar” is voor “een open en openbare dialoog”. “Het is mijn verantwoordelijkheid om deze opening te maken”, verklaarde Ségolène die ook een bericht heeft ingesproken op de mobiele telefoon van François Bayrou. “Ik verwacht een antwoord,” zei ze nog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts