Dark Light

Vincent Rapet
Viticulteur Vincent Rapet bij zijn wijngaarden
Campagne Pernand-VergelessesOok op het platteland praatte men de afgelopen maand over bijna niets anders dan de verkiezingen. Zelfs de uitzonderlijke hitte van de afgelopen maand is minder belangrijk dan de naam van de nieuwe president van Frankrijk. Vincent Rapet maker van kwaliteitswijnen uit het dorpje Pernand-Vergelesses heeft net als veel andere zelfstandig ondernemers in Frankrijk afgelopen zondag op Sarkozy gestemd. En dat geldt ook voor Alain Michelot. Hij verbouwt al 42 jaar wijnen in Nuits-Saint-Georges en denkt dat Frankrijk er bij gebaat is dat Sarkozy aan de macht komt. Zijn uitstekende wijnen zijn ook in Nederland te bestellen, bijvoorbeeld via 1855.com. Michelot exporteert niet alleen door heel Europa, maar ook naar Japan en Amerika. Hij hoopt dat Sarkozy iets kan doen aan de hoge euro-koers.

Sophie van Leeuwen en Stefan de Vries spraken met beide wijnboeren in de Bourgogne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts