Dark Light

De president van het Front National, Jean-Marie Le Pen, zal aangifte doen tegen Philippe de Villiers en Jacques Bompard (beiden van Mouvement pour la France). Le Pen zegt slachtoffer te zijn van fraude door de MPF, die druk zou uitoefenen op bepaalde burgemeesters om Le Pen geen handtekening te geven. Als een politicus in Frankrijk mee wil doen aan de presidentsverkiezingen moet hij of zij 500 handtekeningen van volksvertegenwoordigers verzamelen alvorens zich te mogen inschrijven als kandidaat. Le Pen komt op twee weken van de deadline (16 maart) nog ongeveer 100 handtekeningen tekort. Het zou dus zo kunnen zijn dat de kandidaat die sinds de jaren vijftig in de Franse politiek zit, en in 2002 nog de tweede ronde van de presidentsverkiezingen haalde, dit jaar niet mee mag doen.

Le Pen beschuldigt De Villiers (die inmiddels wel de benodigde handtekeningen heeft) en Bompard ervan burgemeesters gebeld te hebben en onder druk gezet te hebben om vooral niet voor Le Pen te tekenen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Groene verkiezingen

De kandidaten voor de presidentsverkiezingen zullen alleen het campagnemateriaal vergoed krijgen dat van milieuvriendelijk materiaal gemaakt is. Het…