Dark Light

Stembureau in het 5e arrondissement
Om 17 uur vanmiddag was er een uitzonderlijk hoge opkomst: ruim 75% van de bijna 45 miljoen kiezers had om die tijd al gestemd en dat is veel meer dan in 2002 en ook meer dan in de eerste ronde twee weken geleden. De Franse media mogen pas vanaf acht uur resultaten en exit polls melden (deze site in principe ook, aangezien het een .fr-site is), maar de Belgische Franstalige omroep RTBF geeft nu al een officieuze schatting van 53% voor Nicolas Sarkozy en 47% voor Ségolène Royal, en dat komt dus in de buurt van de laatste peilingen.
Sophie van Leeuwen en Stefan de Vries peilden de sfeer bij verschillende Parijse stembureaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Go Sego!

Acht maanden voor de presidentsverkiezingen worden de messen geslepen. De officieuze presidentskandidaat van de PS, Ségolène Royal, is…