Dark Light

Anderhalf jaar voor de presidentsverkiezingen van 2007 zijn er al 15 ‘candidats à la candidature’. In 1965 waren er 6 kandidaten, in 2002 waren er 16 kandidaten, een record. De namen: Jean-Marie Le Pen, Bruno Mégret, Philippe de Villiers, Nicolas Dupont-Aignan, Nicolas Sarkozy, Jack Lang, Laurent Fabius, Ségolène Royal, Martine Aubry, Dominique Strauss-Kahn, Noël Mamère, Dominique Voynet, Jean Desessard, Yves Cochet en Arlette Laguiller. Aan die lijst kan men waarschijnlijk toevoegen Olivier Besancenot, François Hollande, José Bové, Dominique de Villepin, François Bayrou en de Heintje Davids van de Franse politiek, Lionel Jospin. Ook deelname van de huidige burgemeester van Parijs, Bertrand Delanoë, de dochter van Jean-Marie Le Pen, Marine, en Europees Parlementslid Daniel Cohn-Bendit is mogelijk. Het is bovendien nog steeds niet uitgesloten dat de huidige president Jacques Chirac voor de derde keer van de partij zal zijn. Al was het alleen maar om strafvervolging te ontlopen.

Volgens een onderzoek van het dagblad Le Parisien vertrouwt overigens 76% van de Fransen hun vertegenwoordigers niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts
Presidentskandidaat José Bové moet binnenkort vier maanden de gevangenis in. Het Hof van Appèl heeft in een hoger…
Minister van Defensie Michèle Alliot-Marie, MAM voor ingewijden, zal vrijdagavond haar besluit bekend maken over haar eventuele kandidatuur.…