Dark Light
Eerste Minister François Fillon
Eerste Minister François Fillon

Premier François Fillon heeft vanmorgen aan Nicolas Sarkozy het ontslag van de regering aangeboden. Het kabinet Fillon-I heeft precies een maand bestaan. President Sarkozy heeft het ontslag aanvaard en Fillon meteen de opdracht gegeven een nieuwe regering te vormen. Alain Juppé, de nummer twee van de regering en minister van Ecologie, stapt op na zijn opmerkelijke nederlaag in zijn thuishaven Bordeaux, de stad waarvan Juppé ook burgemeester is. Verwacht wordt dat de nieuwe regering niet veel zal afwijken van de vorige. Borloo wordt genoemd als opvolger van Juppé. Er zullen zeker 7 nieuwe staatssecretarissen benoemd worden, onder hen waarschijnlijk de mediagenieke 30-jarige Rama Yade. De UMP bleef gisteren bij de parlementsverkiezingen wel de grootste partij, maar de overwinning viel met 318 zetels behoorlijk tegen. François Fillon zal de nieuwe regering naar verwachting morgen bekend maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Go Sego!

Acht maanden voor de presidentsverkiezingen worden de messen geslepen. De officieuze presidentskandidaat van de PS, Ségolène Royal, is…