Dark Light

Honderden jongeren zijn aan het einde van de middag op de vuist gegaan met de oproerpolitie voor de Sorbonne. Rond 20 uur vanavond waren er vijf gewonden aan politiezijde. De spontane demonstratie van vanmiddag bracht in eerste instantie 4000 mensen op de been. Rond 16h30 kwam de stoet aan bij de Sorbonne waar jongeren stenen en flessen gooiden richting politie. Die reageerde met charges.Nadat er met dranghekken naar de oproerpolitie werd gegooid, veegde de politie met geweld het plein schoon. Daarbij vielen rake klappen. Vanaf half negen vanavond mengden radicale jongeren en extreem-rechts zich onder de demonstranten, waarna het geweld uit de hand liep. De politie schiet met traangas. Op dit moment is het plein voor de Sorbonne in een dikke blauwe rook gehuld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts