Dark Light
Opnieuw dodelijke brand in Parijs.

In het 13e arrondissement van Parijs zijn vannacht bij brand zeker 17 doden gevallen, onder wie 6 kinderen. Er zijn circa 30 gewonden, voor het merendeel afkomstig uit Mali, Senegal en Tunesië. In het pand woonden vooral Afrikaanse families. In een appartement van 50 vierkante meter woonden 12 personen.

In april vond in Parijs ook al een ernstige brand plaats. In het 9e arrondissement vielen toen 24 doden in een hotel vlakbij de Opéra, eveneens voor het merendeel Afrikaanse families die door de sociale dienst van de stad Parijs gehuisvest waren. Die brand was veroorzaakt door onoplettendheid van de vriendin van de conciërge. Frankrijk kampt met een groot tekort aan woonruimte voor personen en families in kwetsbare omstandigheden, en de grote steden huren vaak kamers in veelal vervallen hotels. Minister van Binnenlandse Zaken Nicolas Sarkozy heeft een inventarisatie aangekondigd van alle gevaarlijke panden.

Meer vanavond bij Twee Vandaag.

[geo_mashup_map]

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Grote droogte

In 52 van de 95 departementen is het watergebruik inmiddels aan regels gebonden. In sommige delen van Frankrijk…