Dark Light

De Franse Constitutionele Raad heeft zojuist een streep gezet door de omstreden downloadwet die ook wel ‘Hadopi’ wordt genoemd. Volgens de Raad is “Internet een wezenlijk onderdeel van de vrijheid van meningsuiting” en dat in het Franse recht het principe dat iemand onschuldig is totdat het tegendeel bewezen wordt, voorop staat. Sancties tegen downloaden kunnen dus alleen uitgesproken worden door justitie en niet door de nieuw te vormen hogere autoriteit Hadopi.

De uitspraak is een nieuwe tegenslag voor de Franse regering die de afgelopen maanden al op allerlei manieren geprobeerd heeft de wet er doorheen te drukken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts