Dark Light

Courrier InternationalAl een paar weken worden we lastiggevallen met veertig jaar ‘mei 1968’ en ik vrees dat dat de komende weken alleen nog maar erger zal worden. NouvelObs onderzocht welk imago ‘mei 68’ anno nu nog heeft. Maar liefst 74% van de Fransen denkt dat ‘mei 1968’ een positieve invloed heeft gehad op de maatschappij. Waarom ik me bij de andere 26% bevindt, zal ik in mei 2008 uitleggen. De Courrier International drukt een mei ’68-slogan af ‘Het is verboden te verbieden’, als titel voor aan artikel over overheden die steeds meer dingen verbieden.

De cover van Paris-Match lijkt deze week rechtstreeks afkomstig uit de jaren zestig. De oude filmster Jean-Paul Belmondo siert de voorkant. Verder veel aandacht voor China en Tibet en treden we in de intimiteit van voormalig model Ines de la Fressange met wie ik het genoegen had jarenlang gelijktijdig koffie te drinken in één van mijn kantines, Le Chartreux.

Veel huwelijksnieuws natuurlijk. Veel bladen schrijven over het huwelijk van Richard Attias en Cecilia Ciganer-Albeniz afgelopen weekend in New York en volgens Gala bereiden Angelina en Brad in het geheim hun huwelijk voor. Tot slot het blad Public dat ik deze week extra aandachtig zal lezen: de vier kapseltrends van deze zomer worden op een rijtje gezet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts