Dark Light

Le CanardHet satirische weekblad Le Canard Enchaîné heeft in 2005 een recordoplage van 420.000 exemplaren behaald, een toename van 6% ten opzichte van 2004. De boekwinst bedroeg bijna 6 miljoen euro. Een opmerkelijk resultaat gezien de grote problemen waar de Franse krantenmarkt mee worstelt als gevolg van de concurrentie met de gratis dagbladen. Het 91 jaar oude blad is een van de weinige titels waar het goed mee gaat.

Menig politicus zag zijn carrière voortijdig beëindigd door een onthulling van Le Canard. De krant is altijd buitengewoon goed geïnformeerd maar heeft nog nooit een artikel hoeven te rectificeren. Om de onafhankelijkheid van het blad te waarborgen en vijandige overnames onmogelijk te maken is de volledige winst zoals gebruikelijk toegevoegd aan het erigen vermogen, dat nu 89,9 miljoen euro bedraagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

War?

Last week I read an article in one of my favourite newspapers, The New York Times, about the…