Dark Light

Opnieuw zijn vandaag duizenden de straat opgegaan in Parijs om te protesteren tegen het CPE-contract. Studenten die willen dat de universiteiten weer opengaan hielden vanmiddag ook een demonstratie, voor het Panthéon. Rond 18H vanavond kwam het tot confrontaties tussen de oproerpolitie en een groep demonstranten die richting Sorbonne wilde gaan. Op dit moment staan beide groepen letterlijk tegenover elkaar.

De regering De Villepin blijft bij het standpunt dat er niet aan de invoering van het contract getornd zal worden. Wel zijn de studenten en de vakbonden uitgenodigd voor een dialoog. De Villepin zal vanavond een verklaring afleggen.
Een afgevaardigde van de vakbond Sud-PTT, Cyril Ferez, ligt sinds de demonstratie van zaterdag in coma en verkeert volgens artsen in levensgevaar. Het is niet helemaal duidelijk hoe de man gewond is geraakt, maar men vermoed dat hij geslagen is door de CRS, de oproerpolitie. Een regeringswoordvoerder meldde dat Ferez “een dronkenlap is met 2 gram alcohol in zijn bloed”. Voor het dagblad Libération was het vanmorgen al duidelijk de CRS verantwoordelijk is voor de verwondingen van Ferez verwond. Ook diverse getuigen hebben dat vandaag verklaard. Er is een enquête ingesteld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts