Dark Light
Satirisch weekblad publiceert Mohammed-cartoons.
"Het valt niet mee geliefd te zijn onder eikels"

Het satirische weekblad Charlie Hebdo opent vandaag met een paginagrote spotprent op de cover waarop Mohammed de handen voor de ogen slaat en uitroept: “Het valt niet mee om geliefd te zijn onder eikels”. Het blad publiceert vandaag tevens de 12 Deense spotprenten op klein formaat, en enige tientallen andere spotprenten die de diverse monotheïstische religies op de hak nemen. Moslim-organisaties hebben gisteren een kort geding aangespannen tegen het weekblad vanwege ‘raciale en religieuze belediging’. Zij zijn door de rechter in het ongelijk geteld, en het weekblad kon vandaag normaal verschijnen. Charlie Hebdo heeft de wekelijkse oplage van 140.000 exemplaren vandaag verhoogd met 20.000.

De kiosk waar ik dagelijks mijn kranten koop stopte het blad uit voorzorg in een plastic tas, met de waarschuwing dat ik wel eens belaagd zou kunnen worden. Niet door boze moslims, maar door het publiek dat vandaag achter het net zou vissen, omdat Charlie Hebdo om 9 uur vanmorgen al bijna uitverkocht was.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts