Dark Light

‘Supercop’ Sarkozy heeft een uitgever onder druk gezet die een biografie wilde publiceren over zijn ex, Cécilia. Uitgever First besloot daarom donderdag om de 25.000 reeds gedrukte exemplaren van de geautoriseerde biografie tot nader order uit te stellen. Uitgever Vincent Barbare nam deze beslissing na een gesprek de voorgaande dag met Nicolas Sarkozy, waarin de laatste duidelijk maakte dat hij bij verschijning een rechtszaak aan zal spannen. De uitgeverij benadrukt dat er geen sprake was van een dreigement en dat het besluit is gevallen om financieel-economische redenen. De uitgeverij staat te koop en wenst geen rechtszaken met wellicht de toekomstige president van Frankrijk.

Het boek met de titel Cécilia Sarkozy, entre le coeur et la raison zou 24 november met een grootscheepse mediacampagne gelanceerd moeten worden. Andere Franse uitgevers reageren geschokt op de inmenging van Sarkozy. “Sarkozy plaatst zich boven de wet,” was een van de reacties.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

War?

Last week I read an article in one of my favourite newspapers, The New York Times, about the…