Dark Light

In de klucht rondom de niet-bestaande vijandige overname van voedselgigant Danone door Pepsico is een nieuw hoofdstuk aangebroken. Een redactrice van het tijdschrift Challenges, Christine Mital, is de zus van bestuursvoorzitter Franck Riboud van Danone, zo meldt de International Herald Tribune. In het business-magazine Challenges werd op 7 juli voor het eerst gespeculeerd over een mogelijke vijandige overname van Danone. Uitdrukkelijk werd gemeld dat het om een gerucht ging, maar roddels bleken voor de Regering De Villepin genoeg zwaar geschut in te zetten om ervoor te zorgen dat Danone niet door de duivels Yankees zou worden overgenomen (lees hier).

Op 26 juli j.l. deelde Pepsico mee dat zij geen overname voorbereidt, en daarmee was de ‘affaire Danone’ min of meer afgehandeld. Echter niet voor beurswaakhond AMF, die een koersmanipulatie en handel in voorkennis vermoedt. Het tijdschrift Challenges bevestigt dat Mital in dienst is bij het tijdschrift, maar dat er geen enkel verband is tussen de berichtgeving en het feit dat Mital, tevens aandeelhouder van Danone, de zus is van Riboud. Wordt vervolgd.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Lagarde is a risky candidate

The alleged escapades of Dominique Strauss-Kahn (DSK) have made the search for a new IMF chief a pressing issue. With the risk that someone will be appointed who may not be fully fit for the job.