Dark Light


Sinds vorige week zijn de krantenjongens weer terug op 17 grote Parijse stations. Met karretjes waarop zich 14 dagbladen bevinden proberen de venters de Fransen weer aan het lezen te brengen. Door het grote aantal gratis dagbladen (Metro, 20 Minutes, Direct Soir en andere) heeft de betaalde pers het moeilijk. Ook laat de distributie nogal wat te wensen over en met deze actie hoopt de kiosketen Relay weer meer kranten te kunnen verkopen. Het gaat om een proef die loopt to 15 juli aanstaande.

De bekendste krantenventer van Parijs is Ali Akbar, die in het litteraire getto Saint-Germain-des-Près dagelijks Le Monde en de Journal du Dimanche aan de man brengt met de lokroep “ÇA Y EST, ÇA Y EST!”. Hij is zo bekend dat hij zelfs een boek over zijn leven heeft geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts