Dark Light

L’ExpressNadat deze week bekend werd dat de Franse tijdschriften vorig jaar 110 miljoen exemplaren extra hebben verkocht dankzij het ‘Sarkozy-effect’, zijn er natuurlijk weer bladen met de president op de cover. Le Point vertelt “Wat hij klaarstoomt” voor na de tweede ronde van de gemeenteraadsverkiezingen aanstaande zondag: (meer) hervormingen, nieuwe ministers erbij en een aantal oude ministers er uit, en wellicht zelfs een nieuwe rol voor Alain Juppé.

L’Express snuift uit een ander vaatje. In Frankrijk en andere Europese landen is cocainegebruik flink in opmars en Afrika is de nieuwe draaischijf van de poederhandel. Jongeren gebruiken meer en vaker. Geen woord echter over de desastreuze gevolgen voor het milieu en de armoede van cocaïnegebruik, waar VN-voorzitter Ban Ki Moon vorige week nog op wees. Verder schrijft L’Epxress over het ongelooflijke succes van de film Bienvenue chez les Ch’tis, en die film is ook aanleiding voor ParisMatch om de hoofdrolspeler en regisseur Dany Boon op de cover te zetten. De hele cover? Nee gelukkig was er bovenaan toch nog een klein plekje over voor de verplichte wekelijkse Carla Sarkozy foto.Volgens NouvelObs is iedereen deze week gestresst. Roddelblad Closer onthult het grote drama van Oscarwinnares Marion Cotillard (haar grote liefde is overleden), terwijl het maandblad Glamour de actrice ook op de cover heeft, maar dan gaat het over haar ‘Amerikaanse droom’. Die droom duurt misschien niet lang, omdat het weekbad Marianne vorige week ‘onthulde’ dat Cotillard zich sceptisch over ‘9/11’ heeft uitgelaten. Ook deze week blijft het blad bij de vliegrampen: Sarkozy zou aan het crashen zijn. Tot de volgende week!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts