Dark Light

De weekbladenVeel dunne bladen zo aan het begin van het jaar, maar gelukkig valt er ook deze week weer veel te leren in de Franse pers. Eén van de fanbladen van Sarkozy, ParisMatch, acht de vakantie van le petit Nicolas in Egypte natuurlijk interessant genoeg voor de cover en publiceert schaamteloos zijn vakantiealbum. Verder aandacht voor het schandaal rondom Miss France 2008 en een artikel over 1968, “Het 1e jaar van de Moderne Wereld“, een goedkope manier om foto’s uit het immense ParisMatch archief te recyclen.

Het damesweekblad Elle heeft de charmante Keira Knightley op de cover, wacht op de vrijlating van Clara Rojas in Colombia en bevat een test om te kijken of uw familie wel hip genoeg is.

L’ExpressIn L’Express deze week aandacht voor de ‘Staatsgeheimen’ uit de twee jaar van Jacques Chirac als president. Dit naar aanleiding van de publicatie van het boek Des hommes d’État van Bruno Le Maire. Verder het laatste interview met Benazir Bhutto en een wereldwijd onderzoek naar hoe de jeugd haar toekomst ziet. De uitkomst is voorspelbaar: de Franse jeugd is het meest depressief van alle jongeren op de aardbol… Maar gelukkig liggen er volgens het (overigens uitstekende) economisch weekblad Challenges 394.000 banen voor het oprapen, dus er is misschien toch nog hoop voor de Franse djeunz. In Le Point een artikel over de ‘Minister die stoort’, Fadela Amara. Voor de Nouvel Obs is Simone de Beauvoir nog altijd de actualité.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts