Dark Light

Le canard enchainéVandaag in het weekblad Le Canard Enchaîné een paginagroot artikel over het werkelijke vermogen van Ségolène Royal. Half januari maakt Ségolène Royal naar aanleiding van geruchten haar vermogen openbaar en het is die verklaring die Le Canard Enchainé onderzocht heeft. Royal en haar levenspartner, François Hollande, zouden twee keer zoveel bezitten als ze aan de Franse belastingdienst hebben opgegeven. Hun appartement in Boulogne-Billancourt is volgens het stel minder waard dan bij de aankoop in 1990. Vooral de onderwaardering van de villa in Mougins noemt het weekblad “een aardige manier van grappenmakerij”.

Als de berichten van Le Canard kloppen, is nog maar de vraag of het tegen de letter van de wet is, wat Sarkozy en Royal gedaan hebben. De twee belangrijkste presidentskandidaten hebben in ieder geval de schijn tegen, en dat kan hen midden in een presidentscampagne wellicht fataal worden. De komende weken zal Le Canard ook de bezittingen van de kandidaten François Bayrou en Jean-Marie Le Pen doorlichten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Social Unrest

Another week of social unrest in France: A series of strikes have been launched to protest the government’s…