Dark Light

Eerste Minister Dominique de Villepin zal 17 januari een wetsvoorstel doen dat er voor moet zorgen dat er in 2012 geen daklozen meer zijn. Het plan kent twee etappes. Eind 2008 gaat de wet gelden voor daklozen, ‘arme werknemers’ en alleenstaande moeders met kind. Uiterlijk 1 januari geldt de wet voor iedereen in moeilijke leefomstandigheden.

Het wetsvoorstel komt als reactie op de spectaculaire actie rondom het Canal Saint-Martin waar inmiddels meer dan driehonderd tenten staan opgesteld. Aangezien er drie miljoen Fransen in moeilijke omstandigheden leven, is het de vraag of het voorstel realistisch is. Het regeringsintiatief moet dan ook vooral gezien worden in het licht van de verkiezingscampagne. In ieder geval zal de wet ook mogelijkheden bieden aan Nederlanders die altijd al gedroomd hebben van een huisje in Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts