Dark Light

CampingSinds een paar weken is het kamperen in Parijs helemaal in. Terwijl in de metro uitgebreid reclame gemaakt voor de dvd van de succesfilm Camping, schieten de tenten als paddestoelen uit de grond. Om aandacht te vragen voor het daklozenprobleem, regelde de organisatie Les Enfants de Don Quichotte tientallen tenten om de daklozen onderdak te bieden. Langs het Canal Saint-Martin staan inmiddels bijna 300 tenten opgesteld. In de aanloop naar de presidentsverkiezingen struikelen de politici bijna over elkaar het kanaal in, om het electoraat te laten zien dat zij wel degelijk oog hebben voor het probleem. Ik maakte een interview met initiatiefnemer Augustin Legrand.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts