Dark Light

Een opmerkelijk bericht vandaag op de voorpagina’s van Libération en Le Figaro: Paus Benedictus de 16e heeft de banden aangehaald met een extreem-rechtse en fundamenalistische katholieke stroming die vooral in Frankrijk groot is en die in 1988 uit de katholieke kerk gezet is. De Paus staat het voortaan toe om de mis weer in het Latijn te voeren, terwijl dit eerder slechts onder speciale en uitzonderlijke toestemming toegestaan was. Dit tot woede van de Franse Katholieke kerk die erg gematigd is en Benedictus de 16e bewijst maar weer eens hoe conservatief hij is.

Na de speciale bijlage van het Engelse weekblad The Economist over de problemen waar Frankrijk mee kampt, is het nu het weekblad ParisMatch dat komt met een speciale bijlage waarin vertwijfeld gevraagd wordt of Frankrijk nog wel een supermacht is. En de conclusie is eigenlijk dat het land meer een openluchtmuseum is geworden, en niet meer aantrekkelijk voor jonge dynamische jongeren. Wat doe ik hier nog, zou ik me kunnen afvragen, maar dit terzijde.

Dan een bericht in Le Parisien over de nieuwste trend van deze herfst: ingevroren babies. Na de spectaculaire ontmaskering van een Frans echtpaar dat uit Korea was gevlucht nadat er in hun ijskast een ingevroren tweeling was gevonden, is er nu een moeder in Toulouse die haar nageslacht tussen het chocolade-ijs en de diepvriespizza’s had verstopt. Haar minderjarige dochter wordt ook verdacht, maar het motief is vooralsnog onduidelijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts