Dark Light

Frankrijk stuurt wellicht toch veel meer soldaten naar Libanon dan de 400 manschappen die er nu al zijn. Het is nooit de bedoeling geweest om het aantal te sturen militairen te beperken tot 200. Frankrijk wilde duidelijkheid over het precieze mandaat en Parijs heeft laten weten dat de aanpassingen over de Unifil-missie de goede kant opgaan. De Franse regering houdt morgenmiddag een speciale ministerraad over de kwestie en zou na afloop daarvan kunnen aankondigen hoeveel manschappen Frankrijk precies gaat sturen. De Fransen zouden er geen moeite mee hebben indien Italië de leiding van de VN-missie zou overnemen. Dit meldt Le Monde vanavond op gezag van militaire bronnen.

De Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Tzipi Livni, vandaag op bezoek in Parijs, heeft Europa gewaarschuwd voor een onhoudbare en explosieve situatie als men niet snel over de brug komt met VN-troepen. Ze zei ook dat Israël zich het recht blijft voorbehouden om te reageren en zich te verdedigen om herbewapening van Hezbollah te voorkomen.

2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts