Dark Light

Een treurig bericht vandaag in Libération: De burgemeester van het dorpje Pradelles (in het department Nord) is afgelopen zaterdag om het leven gekomen op een zebrapad op de route Nationale RN42 die door het dorpje loopt. Hij werd aangereden door een auto terwijl hij de schade aan het opnemen was van een huis waar juist de dag ervoor een auto op was gebotst. De burgemeester, 66 jaar oud, had al vele malen om omlegging van de weg gevraagd en ook om de installatie van verkeerslichten bij het zebrapad verzocht. De burgemeester was op slag dood. Een groot deel van de Routes Nationales valt sinds 1 januari onder verantwoordelijkheid van het Regiobestuur, maar de president van de regio Noord legt de schuld bij de nationale overheid die al dertig jaar op de hoogte zou zijn van het onveilige kruisspunt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Roken verboden

Volgens het dagblad Le Figaro zal vanaf 1 januari roken in publieke gelegenheden totaal verboden zijn. Dat wil…