Dark Light

Na de Denen zijn nu ook de Fransen het doelwit in de verhitte spotprenten-affaire. Vannacht is een bomaanslag gepleegd op het Frans Cultureel Centrum in Gaza. Er werd ook geschoten op het pand. Er vielen geen gewonden. Nadat het dagblad France Soir afgelopen dinsdag de spotprenten publiceerde werd de directeur van de krant ontslagen door de Egyptische eigenaar Raymond Lakah. Enige uren later nam zijn opvolger Eric Fauveau ontslag. De krant is gisteren in beslag genomen in Marokko en Tunesië, verdere verspreiding is voorlopig verboden. Bij de redactie zijn doodsbedreigingen binnengekomen, en het redactiepand wordt inmiddels door de politie bewaakt. Het weekblad Nouvel Observateur heeft alle tekeningen op hun webzijde geplaatst.

Gisteren hebben ook andere Franse kranten de prenten gepubliceerd, en ook op de Franse televisie waren ze te zien. Zowel de Franse kerk, als de Franse opperrabbijn Joseph Sitruk, hebben verklaard de reacties van de moslims te begrijpen. Terwijl de Franse minister van Buitenlandse Zaken Douste-Blazy in Turkije verklaarde dat er niet aan de persvrijheid getornd kan worden, dreigde de brigade Abou al Rich dat Deense, Noorse, Franse en Duitse burgers niet meer veilig zijn in de Gazastrook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

War?

Last week I read an article in one of my favourite newspapers, The New York Times, about the…