Dark Light

Sinds deze week is bellen vanuit Frankrijk naar een groot aantal buitenlanden gratis.

Eerst was er provider Free die vorige week aankondigde vanaf 1 januari internationaal bellen goedkoper te maken en naar een twaalftal landen, waaronder de VS, Nederland, China, Spanje en Israël, zelfs helemaal gratis. Concurrent Neuf Telecom deed er een dag later een schepje bovenop door bellen naar alle 25 landen van de EU, naar de VS en naar China (oftewel iets meer dan de helft van de wereldbevolking) met onmiddellijke ingang gratis te maken. Bij een groot aantal providers was bellen naar vaste nummers binnen Frankrijk al geruime tijd gratis.

Het nieuwe aanbod is niet alleen een gevoelige klap voor France Telecom, die ongeveer 15.000 klanten per week verliest, maar is ook een bedreiging voor bijvoorbeeld Skype, een onderneming die tot nu toe als de grootste concurrent voor de tradiotionele telecommaatschappijen werd beschouwd.

Technisch gezien komt bellen met Free of Neuf, of welke andere provider dan ook, overeen met Voice Over IP. Het verschil is met Skype is dat er geen aparte headset en software nodig is, maar dat er gewoon gebeld kan worden met een ‘normale’ telefoon.

2 comments
  1. Via VraagAlex VOIP kunt u ook gratis bellen naar Frankrijk, Spanje, Nederland en verschillende andere landen. Gratis is dan ook echt gratis, niets per minuut, niets oer maand, gewoon helemaal niets!

  2. Via VraagAlex VOIP kunt u ook gratis bellen naar Frankrijk, Spanje, Nederland en verschillende andere landen. Gratis is dan ook echt gratis, niets per minuut, niets oer maand, gewoon helemaal niets!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts