Dark Light

Morgen, 4 oktober, wordt een dag van grote manifestaties, en dus van stakingen. Om 20H vanavond begint de SCNF, in het onderwijs zullen vele scholen morgen gesloten blijven. Van de TGV’s zal 60% morgen rijden, van regionale Corail treinen ongeveer 40% en van de Parijse banlieue treinen 35%. Op de lijnen 1, 3 en 14 van de Parijse metro zal het verkeer normaal zijn, maar op de andere lijnen rijden de metro’s onregelmatig.

De stakingen zijn bedoeld als protest tegen de regering De Villepin, die met allerlei impopulaire maatregelen de werkloosheid tracht te bestrijden. De vakbonden verwachten morgen meer dan een miljoen demonstranten. In een groot deel van de stad, met name in de driehoek République-Hôtel de Ville-Nation zal alle autoverkeer onmogelijk zijn. Via een website van de Parijse politie valt de actuele verkeerssituatie te volgen. De vakbonden in Frankrijk, niet gespeend van enige ironie, noemen hun stakingen ‘mouvements sociaux’, sociale bewegingen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts