Dark Light
Burqa en Belphégor: de Fransen zijn er bang voor.
Het spook Belphégor

De tolerantie jegens vrouwen die gezichtsbedekkende kleding dragen, zoals een burqa of een niqab, lijkt aan het afnemen. Afgelopen zaterdag kwam het in Trignac (Loire-Atlantique) zelfs tot een handgemeen tussen twee dames, een 60-jarige advocate en een 26-jarige gesluierde dame. De advocate liep samen met haar dochter door een winkelstraat toen zij de moslima tegenkwamen. Geërgerd over het groeiend islamisme in het straatbeeld, zei de vrouw iets te hard tegen haar dochter: “Gelukkig is er binnenkort de wet, zodat we geen Belphégors meer hoeven te zien!” Belphégor is de naam van een Franse televisieserie uit de jaren 1960, waarin een gemaskerd spook in het Louvre rondwaart (zie video) en waar het hele land ademloos naar keek. De islamophobe voegde er aan toe: “Ga terug naar je land!”

De gesluierde zou daarop de ander geslagen hebben, iets dat de moslima ontkent. De moeder trekt daarop de niqab van het hoofd van de vrouw. De twee vrouwen worden uit elkaar gehaald door een winkeleigenaar en de echtgenote van de moslima. Beide dames worden naar het bureau gebracht en hebben aangifte gedaan. De een voor racistische en religieuze discriminatie, de ander voor lichamelijk geweld.

Naar schatting dragen 300 tot 2000 vrouwen een burqa of niqab in Frankrijk (op 65 miljoen inwoners). Het wetsvoorstel over het burqaverbod wordt morgen in de ministerraad gepresenteerd.


retrouver ce média sur www.ina.fr
[geo_mashup_map]
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts
Chantal Sébire, de ongeneeslijk zieke dame die het euthanasiedebat in Frankrijk de afgelopen week weer heeft doen oplaaien,…