Dark Light
Wat schrijven de bladen deze week?
De tijdschriften van deze week

Le Point besteedt aandacht aan Brazilië, het “nieuwe eldorado“, met Lula als wereldkampioen onder de presidenten. Marianne vindt de crisis “absurd en immoreel”, NouvelObs neemt positie in de oorlog die twee artsen voeren over het nut van goede voeding in de strijd tegen kanker terwijl het volgens Voici niet goed gaat met huwelijk van Vanessa Paradis en Johnny Depp. Kortom: het gaat weer eens over van alles nog wat deze week in de Franse bladen.

L’Express, verschijnt voortaan op woensdag in plaats van donderdag, in de hoop de andere ‘nieuws’bladen de loef af te steken. Het zal niet veel helpen, het blijft een ouderwets blaadje. Het blad schrijft over “De affaire waar de president bang voor is”.  Na onthullingen van het dagblad Libération, hangt er een geur van corruptie om de financiering van de presidentscampagne van toenmalig premier Balladur in 1995. Hij zou tien miljoen francs (1,5 miljoen euro) ontvangen hebben als smeergeld voor wapenverkoop aan Pakistan. Leider van die campagne in 1995: ene Nicolas S. De illegale financiering zou uiteindelijk geleid hebben tot de dood van elf Fransen in een aanslag in Karachi.

Had Paris Match vorige week nog de favoriete call girl van het Franse elftal op de cover, deze week siert een andere mannenverslindster de omslag van het huisorgaan van de Sarkozytjes: Carla Bruni. Het blad beschrijft hoe de Chinezen door haar betoverd werden tijdens de opening van de Expo in Shanghai vorige week. Verder een interview met de charismatische acteur Jean Rochefort die, 80 jaar oud, net zijn eerste film heeft geregisseerd.

Tot slot, Elle besteedt aandacht aan de positie van de vrouw in de hedendaagse maatschappij. De moderne vrouw wil alles tegelijk combineren: moeder, minnares, carrière en Elle doet 24 voorstellen om dat mogelijk te maken. Dat is wellicht iets te hoog gegrepen voor Sophie Marceau die op de cover verklaart in “Een vrouw zijn geniaal en moeilijk is.” Tja…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts