Dark Light
Wie heeft de broek aan in huize Sarkozy?

Als het aan Mevrouw Sarkozy III ligt stelt manlief Nicolas zich in 2012 niet opnieuw kandidaat voor het Franse presidentsschap. “Misschien ben ik bang dat zijn gezondheid er aan gaat, misschien heb ik zin dat we in een zekere rust samenleven?” Maar uiteindelijk is het toch de president die de beslissing zal nemen. En welke dat ook zal zijn, Carla zal er vrede mee hebben.

Madame Sarkozy aan het 'werk'

Carla Bruni is vandaag de gast-hoofdredactrice van Madame Figaro, een truttig weekblad voor de echtgenotes van Figaro-lezers (er bestaat vreemd genoeg geen supplement Monsieur Figaro). Volgens de gebruikelijke hoofdredactrice van het weekblad is Carla Bruni “een subtiele mélange van Italiaans plezier, morele striktheid en intellectuele nieuwsgierigheid”. Het blad levert er helaas geen teiltje bij. Madame Figaro mag niet alleen een “exclusief” kijkje nemen in het bureau van het topmodel-cum-zangeres-cum-third lady, maar ook in het mooie hoofd van Carlita. En die hersenscan leert ons dat er voor mevrouw Sarkozy niets beters is om de crisis te bestrijden dan lekker te gaan shoppen, dat ze graag over muziek praat met haar vriend Bono en dat Bruni’s kapster Madeleine Cofano, de kapster der sterren, haar voor slechts 400€ een leuk koppie aanmeet, dit alles vergezeld van een bescheiden accessoire, een handtas voor slechts 11.800€.

Carla Bruni-Sarkozy gaat ook in op de roddels over mogelijke huwelijksproblemen. De geruchten die als eerste op de site van de weekendkrant Le Journal du Dimanche werden gepubliceerd hebben overigens al aan twee werknemers hun baan gekost “zonder tussenkomst van het Elysée”, zo haast het blad zich te melden. Erg veel heeft het dus niet op, dat hoofdredacteurschap, maar het is een nieuw dieptepunt in de innige relatie tussen media en politiek in Frankrijk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts