Dark Light
Een veiling van een foto van Carla Bruni bracht meer op dan verwacht, maar minder dan een foto van haar concurrent.

Op een fotoveiling bij Christies New York gisteravond heeft een in 1993 gemaakte naaktfoto van Third Lady Carla Bruni Sarkozy 91.000 dollar opgebracht (bij de huidige dollarkoers ongeveer 24,99 euro). De foto van fotograaf Michel Comte is iets groter dan een A4-tje en was afkomstig uit de collectie van de Duitse verzamelaar Gert Elfering (51).

Hoewel de opbrengst ruim boven de schatting van 3 à 4.000 dollar lag, legde Bruni het af tegen de enfant terrible van de modewereld Kate Moss. Een naaktfoto van Moss, gemaakt door Irving Penn in 1996, bracht op dezelfde veiling 96.000 dollar op. De veiling bracht van de collectie van 132 foto’s bracht in totaal ruim 4,2 miljoen dollar op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts