Dark Light

Simone de BeauvoirDe “Simone de Beauvoir pour la liberté des femmes”-prijs, bedoeld voor mensen die zich inzetten voor de vrijheid van vrouwen, gaat naar Ayaan Hirsi Ali en Taslima Nasreen. De “Zwarte Voltaire” wordt onder meer geprezen omdat zij zich inzet voor het afschaffen van de vrouwenbesnijdenis. Nasreen is gynaecologe en schrijfster. De dames krijgen de prijs “voor hun durf en originaliteit in hun denken die uit hun oeuvre blijkt en hun activiteiten in de strijd voor de vrijheid van geweten en handelen”.

Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van 20.000€. De jaarlijks prijs wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt ter gelegenheid van de 100e geboortedag (9 januari) van feministe Simone de Beauvoir die in 1986 stierf. Gedurende 2008 zal een groot aantal boeken verschijnen en activiteiten plaatsvinden rondom de schrijfster-filosoof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts