Dark Light

De mediabestedingen van de Franse supermarktketens zijn in het eerste kwartaal van 2007 met 15,4% toegenomen tot 412 miljoen euro, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Vooral de televisie profiteert van die toename, omdat pas sinds 1 januari j.l. winkelketens mogen adverteren op tv. Ook de radio profiteert van de toename, terwijl de winkelketens juist minder interesse hebben in de tijdschriften. In april daalde het aantal advertentiepagina’s met ruim 8 procent. Het grootste verlies kwam voor rekening van de tv-programmabladen, het medium waar de supermarktketens traditioneel de voorkeur aangaven voordat televisiereclame werd toegestaan. Media-experts zijn optimistisch en verwachten dat de adverteerders vanaf de zomer weer massaal voor tijdschriften zullen kiezen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts