Dark Light

CharlieHebdoHet satirische weekblad Charlie Hebdo is vrijgesproken van belediging vanwege geloof. De zaak was aangespannen door een aantal moslim-organisaties als reactie op de publicatie van een aantal spotprenten in het tijdschrift in februari 2006. De cartoons werden gepubliceerd als reactie op de spotprentenrel in Denemarken en was bedoeld om een discussie te starten over de grenzen van satire. Het betreffende nummer was in een mum van tijd uitverkocht en moest verschillende malen worden herdrukt. Het in de rechtszaal aanwezige publiek barstte na het vonnis uit in applaus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

War?

Last week I read an article in one of my favourite newspapers, The New York Times, about the…