Dark Light

De kandidaten voor de presidentsverkiezingen zullen alleen het campagnemateriaal vergoed krijgen dat van milieuvriendelijk materiaal gemaakt is. Het is de eerste keer dat deze milieu-eis gesteld wordt. De regel geldt voor de officiële affiches en de verkiezingsprogramma’s. De kandidaten mogen zelf bepalen welk papier ze gebruiken, maar hun drukkosten worden pas vergoed als ze kunnen aantonen dat er minimaal 50% hergebruikt papier of papier uit ecologisch verantwoorde bossen gebruikt is. Men schat dat 10.000 ton papier nodig is voor de twee verkiezingsrondes, het equivalent van 200.000 bomen. De enveloppen waar de stembiljetten ingaan zullen voor 100% uit gerecycleerd papier gemaakt zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts