Dark Light

Sébastien Castella
De 23-jarige Franse torero Sébastien Castella uit Béziers, is verkozen tot beste torero wereldwijd van het seizoen 2006. De bekendmaking gisteren in het Spaanse dagblad El Pais komt een week nadat Castella zwaargewond raakte bij een corrida in het Colombiaanse Cali. El Pais prijst Castella’s esthetiek die zelfs de meest kritische aficionado’s heeft overtuigd dat we heir te maken hebben met een natuurtalent. Het natuurtalent bleek echter niet opgewassen tegen een Colombiaanse stier: hij brak vijf ribben en ook een van zijn longen werd verwond door de stier. Castella vertrok niet uit de arena na eerst de faena te voltooien, een actie die hem de bewondering van het publiek opleverde.

Stierenvechten, hoe controversieel ook, is geen exclusief Spaanse aangelegenheid. Ook in Zuid-Amerika, Mexico en het Zuiden van Frankrijk zijn er vele corrida’s, feria’s en aficionado’s. Enige maanden geleden maakte ik een reportage over de jonge torero Mehdi Savalli uit Arles.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.