Dark Light

Hart en longenDe leefomstandigheden in Franse gevangenissen horen tot de slechtste in Europa. Omdat het eten in de gevangenis kennelijk ook onsmakelijk is, heeft een gevangene in het huis van bewaring in Rouen zich afgelopen woensdag te goed gedaan aan een celgenoot. De verdachte heeft zelf gemeld dat hij zijn celgenoot had vermoord, en een deel van hem heeft opgegeten. Er heerste ondanks die verklaring aanvankelijk wat verwarring of er wel sprake was van kannibalisme. Aanvankelijk dacht men dat het hart was opgegeten, maar toen dat bij de autopsie gewoon nog intact in het lichaam zat, werd ontkend dat er sprake was van kannibalisme. Nu blijkt dat een deel van de linkerlongen ontbreekt.

De Franse keuken staat er om bekend geen enkel deel van een dier onbenut te laten: oren, staarten, ogen en zelfs hele kalfskoppen worden als ware delicatessen beschouwd. Het zou kunnen dat de gevangene zich heeft laten inspireren door de verfijnde smulpaap Hannibal Lecter. Het zou ook kunnen dat hij zich zijn grootmoeders recept voor fressure de sanglier herinnerde: een stoofpotje van de lever, het hart en ook de longen van een jong everzwijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.