Dark Light

Het dagblad Libération lijkt eindelijk van de ondergang gered te zijn. Er ging een lange weg aan vooraf. Onder leiding van grootaandeelhouder Edouard de Rothschild (38,6% van de aandelen) stopt een groep investeerders 15 miljoen euro in de noodlijdende krant. Onder hen bevinden zich Carlo Caracciolo, oprichter en mede-eigenaar van de Italiaanse krant La Repubblica, het filmconcern Pathé (10%) en ook een groep bekende intellectuelen (o.w. Bernard-Henri Lévy) die hun privé-geld in de krant hebben gestopt. Het personeel staat daar zeer kritisch tegenover. De krant werd opgericht in 1973 door onder andere Jean-Paul Sartre. Volgend jaar zou de krant weer winstgevend moeten zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts