Dark Light

Vandaag houdt ‘links’ een grote protestdag tegen de twee nieuwe contracten die de regering De Villepin heeft ingevoerd, het CNE en het CPE, voor jongeren onder 26 jaar. Studenten blokkeren universiteiten en op bepaalde metrolijnen wordt gestaakt. De Fransen zijn bang dat met de nieuwe contracten, die het mogelijk maken om nieuwe werknemers binnen twee jaar zonder opgaaf van redenen te ontslaan, werknemers in een zwakkere positie terecht zullen komen. Niemand heeft het echter over het feit dat de werknemer ook het recht heeft om twee jaar lang zonder opgaaf van redenen en zonder opzegtermijn te vertrekken, een individuele vrijheid waar Fransen kennelijk bang voor zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Related Posts

Social Unrest

Another week of social unrest in France: A series of strikes have been launched to protest the government’s…